MARTHA KAMMINGA

SONGS FROM THE HEART

BredaPhoto International Photofestival, Breda

Club Solo, 11 september- 26 october 2014

http://www.bredaphoto.nl

http://www.clubsolo.nl

SHIFT (2014)

Graduation show AKV St. Joost academy, Breda

http://www.shiftexpo.nl

I LIKE IT. WHAT IS IT? 

29 september 2013 t/m 1 december 2013

Op 1 oktober 1812 startte vijftien leerlingen en twee docenten de Académie Impériale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture in Den Bosch. Het was het prille begin van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost en daarmee ook van Avans Hogeschool zoals we deze nu kennen.

In september 2013 sluiten AVANS en AKV|St.Joost hun 200-jarig jubileumjaar af. Het jaar begon met de tentoonstelling Point de Vue, waarin vooral terug werd gekeken op het verleden; nu is het tijd om de blik op de toekomst te richten.

Ontwerpers maken de wereld begrijpelijk, toegankelijk en niet te vergeten mooi. Ontwerpers lossen op, bevragen en bekritiseren, maar kunnen ook simpelweg vertalen. Wat zouden we zijn zonder hen?

Twaalf getalenteerde vierdejaars AKV|St.Joost studenten – de ontwerpers van de toekomst – gaan de uitdaging aan om samen met de Britse topontwerper Anthony Burrill een manifest op te stellen. Een manifest waarin zij hun visie verwoorden en verbeelden op de rol van de ontwerper in de samenleving. In een live masterclass – die voor iedereen is te bezoeken - zal de meester de studenten bevragen, pushen en uitdagen tot het doen van uitspraken. Een week zullen zij een van de museumzalen bezetten met een redactielokaal waarin zij live reageren op de actualiteit – vanuit hun rol als ontwerper.

I like it. What is it? is een uitspraak van de studenten over de toekomst van het ontwerpen. Want wat is de ontwerper in de hedendaagse maatschappij? En wat kan de ontwerper zijn, in de maatschappij van de toekomst? Welke verantwoordelijkheden heeft of neemt een ontwerper? Wat voegt een ontwerper toe aan de maatschappij? I like it. What is it? is zowel een kritisch, als een praktisch manifest. Waarom de studenten in een masterclass van een week het bewijs leveren van het nut van de ontwerper in de samenleving.

Bron: http://www.motimuseum.nl/nl/tentoonstellingen/geweest/i-like-it-what-is-it-/2198

Waar en meetbaar  16 may - 21 may 2013

Groupshow with Bas Blaasse ( www.basblaasse.nl)

Tentoon, Den Bosch

8 SUBJECTS // 64 REFERENCES, Breda

Kopse kant Electron, 23 januari - 8 februari 2015

www.cultuurnachtbreda.nl

THE SILENT POWER, Amsterdam

Art- and Design Platform ArtDeli Culture Bites, 30 may - 20 July 2015

Curated by Cathelijne Broers(Director of Hermitage Museum and Nieuwe Kerk) Maurice Seleky (Writer and part of organisation  We Are Public.)

Groupshow together with:
Wouter van de Laan, Goof Kloosterman, Peter van de Es, Thijs Linssen, Robin Leevel, Ciro Duclos and Jonathan Gaarthuis.

http://art-deli.com

YOUNG ART NIGHT #7 , Eindhoven

Van Abbemuseum, 3 October 2015

Groupshow Together with:

Jennifer Smith, Klaas Jonkman, Beril Gür, Teresa Mendler and Marlies Kolodziey.

SOLO EXHIBITION
MATTER MATTERS #7
Temporary Art Centre (TAC), 30 October - 29 November 2015
Curated by Marleen Hartjes

Gemaakt met Berta